Bornholms SnapseLaug's hjemmeside.

Tilbage til forside

Månedens plante/urt.

 

Der arbejdes stadig på denne side.

 

Vi anbefaler, at man til kryddersnapse bruger følgende snapse: Bornholmer Tremaster Akvavit, Blå Aalborg, Klar Svendborg og Brøndums Snaps Klar, man fortynder selvfølgelig med samme mærke, som man laver sit udtræk på.

Januar, februar, marts og april:

Kvan, Angelika: det er fint at tage de friske skud fra kvan i både februar, marts og april, der skal bruges en god håndfuld, som kommes i et passende glas, derefter overhældes det med alkohol på 38 - 40 %, der bruges en hel flaske 70 cl. Kvanskuddene trækker i 4 dage, hvorefter der smages på snapsen, den er måske nu klar til at den kan nydes, men er den for svag i smagen kan den trække 1 - 2 dage endnu, det gør ikke noget at den trækker 10 dage, men så vil de fleste gerne have den fortyndet. Når snapsen har trukket færdig, filtreres den gennem et kaffefilter.

Malurt: ja det er jo indbegrebet med en rigtig bitter, men det kan også være en behagelig nydelse at få en malurt bitter, den skal blot fortyndes tilstrækkelig, da der er mange bitterstoffer i malurten. Man tager de spæde skud, et eller to skud i april, kommer dem i en flaske, lader dem trække i en time og snapsen er klar til at nydes, den må dog godt trække længere, det bliver så en essens, der skal fortyndes tilsvarende, men pas på den kan blive for bitter

Martsviol: er en sart plante, det er blomsterne der her skal bruges

Maj:

Ahornblomst:

Astragel (sødblad):

Egeblade:

Mælkebøtte:

Pors:

Spæde skud fra rosmarin:

Rønnebærblomst.

Juni:

Agermåne blomst:

Dild:

Hvidtjørn blomst:

Krusemynte friske blade:

Lindeblomst:

Rejnfan:

Røllike:

Juli: 

Anis, frisk plante:

Astragel (sødblad):

Bakkenellike-blomst:

Gul Snerre:

Kirsebær:

Klitrose:

August:

Ambra:

Blåbær:

Brombær:

Hedelyng:

Hyben:

Malurt-blomst:

Rønnebær:

Valnød:

September:

Ahorn-frugt:

Kvanrod:

Grønne Agern:

Enebær:

Hvidtjørn-bær:

Hæg - glansbladet frugt:

Oktober:

Enebær kvist og bær:

Lavendel:

Pilegrene:

Slåen:

Tranebær:

Tyttebær:

 

Denne side er sidst redigeret af Webmaster den 14-1/2007.