Bornholms SnapseLaug's hjemmeside.

Tilbage til forsiden

Opskrifter

 

MÆLKEBØTTE/LØVETAND, Taraxacum Vulgare.

Alle kender den, nogle bander den langt væk, biavlerne elsker den fordi den kommer tidlig og er i rigt flor alle vegne, derfor redder den mange tusinder honningbier når den 
begynder at blomstre og producere pollen og nektar. Det er de gule blomster vi bruger uden stængel, og alt grønt skal bort, da det er fyldt med ubehagelige bitterstoffer, den kommes på glas overhældes med vodka, lad den trække 2 - 8 døgn, smag på den undervejs, farven kan være fra gul til gyldenrød, og lagres kun kort tid ca. ½ år. Den har en stærk krydret smag, alt efter hvor meget den fortyndes.


HYLD, Sambus Nigra.

Blomsterne bruges, disse klippes af så der er mindst mulig stængel med, kommes i flaske, trækker i 1 - 2 uger, smager blid og sød og skal bruges inden for ½ år, da den kan miste noget af smagen.


Solbærsnaps.

40 nyudsprungne solbærblade, 1 knivspids stødt kanel, ¼ muskatnød, 4 kryddernellike, kommes på en flaske vodka, trækker 3 uger.


Heidi`s hygge dram.

1 kop perikon knopper, 1 kop slåen , 2 kopper sorte kirsebær, dækkes med vodka og trækker 2 - 3 mdr. fortyndes efter behag.


Denne side er sidst redigeret af Webmaster den 14-1/2007.